E-kereskedelem online
http://e-kereskedelem.hu/news.php?id=4416

Az EU a szülőkre is számít a biztonságosabb internet programban

[e-média]
2005 december 14. 11:38

Pánczél Gábor,  e-mail: gpanczel@e-kereskedelem.hu
(munkatársunktól)

Az EU telekommunikációért felelős tanácsa döntött a Safer Internet Plus programról. A program keretében 2005 és 2008 között 45 millió eurót fordítanak az interneten megjelenő illegális és káros tartalmak elleni harcra, melyben a szülőkre is számítanak.

Az új, EU-szerte végzett "Eurobarometer" felmérés azt mutatja, minél tájékozottabbak a szülők az internettel kapcsolatban, annál inkább szeretnék azt biztonságosabbá tenni gyermekeik számára. Sok szülő azonban nincsen tudatában a világhálón barangoló gyermekeikre leselkedő veszélyeknek, és közel 60%-uk azt sem tudja, hol jelentheti be a neten talált illegális vagy káros tartalmakat. A gyermekek közötti internethasználat aránya az EU 15 "régi" tagállamában a legmagasabb, ám számos új tag sem marad le jelentősen az élmezőnytől. A program jobb szűrők kifejlesztését, valamint a legjobb gyakorlatokat illető információcserét hivatott elősegíteni, a spam-ellenes szabályzás kikényszerítése végett. Támogatott ezenkívül olyan forróvonalak létrehozása is, melyeken az illegális on-line tartalmak bejelentése válik lehetségessé, s amelyek a bejelentéseket a megfelelő szervhez irányítják. A program az egyedi forróvonalak mellett a vonalhálózatok kiépítését is célozza, melyeket később olyan segélyvonalakkal is ki kívánnak egészíteni, melyek a káros tartalmak által felzaklatott gyermekeket segíti. Tervezett továbbá olyan technológiák fejlesztésének támogatása, melyekkel korlátozni lehet a beérkező, gyermekekre nézve káros tartalmakat, illetve melyekkel a meglévő szűrők hatékonysága is tesztelhető - írja a DMEurope cikke.

Kapcsolódó cikkekCopyright © 2001. e-media.hu Internet Media Szolgáltató Kft.
Az e-media.hu Kft. hozzájárul a publikált anyagok átvételéhez az e-kereskedelem online mint forrás megjelölésével. A forrásmegjelölésnek tartalmaznia kell offline médiumban az e-kereskedelem online nevét és a www.e-kereskedelem.hu webcímét, online médiumban ezeken felül a webcímére mutató linket.