e-kereskedelem online
Kattintson a hirdetésre!

üzlet és gazdaság elektronfordultával

2022. may 20., friday 19:22

Címlap A világ legfrissebb e-business hírei angol nyelven Informatikai és internetes megoldások Pénzügyi szolgáltatások az interneten Termékek vagy szolgáltatások értékesítése az interneten E-business szakmai szótár
 

A MOL Rt. Informatikai Platformjának továbbfejlesztése

[e-megoldások] 2005 december 14. 14:58 Donka Attila (munkatársunktól)

A Synergon Informatika Rt. és leányvállalata, a Synergon Atos Origin Kft. (SAO) szerződést kötöttek a MOL Földgázszállító Rt. Informatikai Platformjának továbbfejlesztésére.

A Synergon-csoport a megoldás infrastrukturális korszerűsítését végzi, míg alvállalkozásban az Atos Origin Spanyolország saját szoftvermegoldását fejleszti a Gáztörvénynek és az Üzemi Kereskedelmi Szabályzatnak történő megfelelőség, az új funkcionális igények és a szigorúbb biztonsági elvárások érdekében. A 2005 év végén záródó projekt értéke meghaladja a 400 millió forintot. A Synergon-csoport integrált projekt keretében bővíti a szerverparkot, háttér (back up) rendszert tervez és alakít ki, Exchange szervert és tűzfalakat implementál, illetve a teljes projekthez biztosítja a projektmenedzsmentet. Az Atos Origin az általa tervezett szoftvermegoldást, a MOL Földgázszállító Rt. igényei szerint, a Synergon-csoport szakembereinek részvételével készülő specifikációk alapján fejleszti tovább. A MOL Földgázszállító Rt. 2004 januárjától üzemelteti a piaci szereplők gázszállítási és gázfelhasználási tevékenységét támogató Informatikai Platformot, amely egyfelől az egyes szállíttatók által adott időszakra (nap - hét - hó) vonatkozó gázigényét rögzíti, másfelől a ténylegesen elszállított gázmennyiség allokációját teszi lehetővé. A földgázpiac működését támogató Informatikai Platform megvalósítását az Atos Origin Spanyolország (korábban Schlumberger/Sema) végezte. A Synergon-csoport ez év közepétől látja el az év elején bevezetett, a most továbbfejlesztés alatt álló rendszer üzemeltetési feladatait.

Kapcsolódó linkek

Kapcsolódó cikkek

  nyomtatóbarát verzió

  küldje el e-mailben ismerősének
Index

LLP Budapest

Media Storm


Copyright (C) 2001-2008. e-media.hu Internet Média Szolgáltató Kft. Minden jog fenntartva a honlap teljes terjedelmére.