E-kereskedelem online
http://e-kereskedelem.hu/news.php?id=4418

128 millió szélessávú előfizető világszerte

[e-megoldások]
2005 december 15. 10:47

Szabó Gábor,  e-mail: gszabo@e-kereskedelem.hu
(munkatársunktól)

A szélessávú előfizetők teljes létszáma 128 millióra emelkedett, 9.3%-os növekedés után az előző negyedévhez képest - jelentette a Quantum Web.

A növekedés egyik jelentős motorja a közép-kelet-afrikai térség, ahol a 11.6%-os növekedésnek köszönhetően közel 1 millió főre gyarapodott a szélessávú internet-hozzáféréssel rendelkezők tábora. Európában 9.2%-kal emelkedett a szélessávú előfizetők létszáma, míg Amerikát 9.85%-os növekedés jellemzi. Ezúttal Ázsiában volt megfigyelhető a legkisebb mértékű változás: 8.46%, ám a térség ennek ellenére sem vesztette el vezető szerepét a szélessáv piacán - 53 millió szélessávon netezővel. A DSL szolgáltatók összesen mintegy 7.8 millió új ügyfelet szereztek, míg a gyors internetkapcsolatot kábelen szolgáltatók "csupán" 2.5 millió ügyféllel gazdagodtak. Egyéb szélessávú technológiára 600 000 ügyfél fizetett elő az elmúlt negyedév során. A Quantum Web szerint a szélessávú internetkapcsolat népszerűségének növekedése elsősorban az olcsóbb díjcsomagoknak köszönhető - írja a DMEurope cikke.

Kapcsolódó cikkekCopyright © 2001. e-media.hu Internet Media Szolgáltató Kft.
Az e-media.hu Kft. hozzájárul a publikált anyagok átvételéhez az e-kereskedelem online mint forrás megjelölésével. A forrásmegjelölésnek tartalmaznia kell offline médiumban az e-kereskedelem online nevét és a www.e-kereskedelem.hu webcímét, online médiumban ezeken felül a webcímére mutató linket.