e-kereskedelem online
Kattintson a hirdetésre!

üzlet és gazdaság elektronfordultával

2022. august 17., wednesday 08:05

Címlap A világ legfrissebb e-business hírei angol nyelven Informatikai és internetes megoldások Pénzügyi szolgáltatások az interneten Termékek vagy szolgáltatások értékesítése az interneten E-business szakmai szótár
 

Intel szafari - egy sikeres vezeték nélküli kezdeményezés

[e-megoldások] 2005 december 15. 14:39 Donka Attila (munkatársunktól)

Az Intel vezeték nélküli szafarija olyan kezdeményezés, amely a vezeték nélküli csatlakozás előnyeit és hatékonyságát hivatott bemutatni. Az Intel piacfejlesztési menedzsere, Joubert De Lange vezetette a szafarit Dél-Afrika, Botswana, Zambia és Namíbia legvadabb és leglélegzetelállítóbb tájain.

A csapat kilenc emberből állt - ketten az Auditor-General dél-afrikai irodájából, akik úgy dolgoztak, mintha fizikailag is az irodában lettek volna; egy filmes, aki videó-hírleveleket készített az út során; és egy technikai támogató csapat. A felszerelés hét Intel Centrino mobil technológiára épülő noteszgépből, egy utánfutóra szerelt műholdas kommunikációs rendszerből, egy hordozható 1kVA generátor-csomagból és egy energiaszűrő UPS rendszerből állt, és természetesen egy tipikus afrikai szafari minden kelléke jelen volt. Louis Fourie, az AG Bloemfontein irodájának vezető menedzsere, aki több, mint 90 alkalmazottat irányít; illetve Werner Du Plessis, az AG támogatási szolgáltatások informatikai menedzsere, az út során nap mint nap kommunikált az irodával, illetve adatokat dolgoztak fel - többek között időbeosztásokat (time sheet), vagy egy sűrű hó végén pénzügyi tranzakciókat -, miközben folyamatosan olvasták e-mailjeiket, illetve egyéb feladatokat végeztek.

A noteszgépek vezeték nélkül kommunikáltak a műholdas router-rel a D-Link 802.11g eszközén keresztül. Az adatok ezután a földkörüli pályán keringő műholdra továbbítódtak, amely a Transtel krugersdorpi földi állomására kerültek. Onnan interneten keresztül, VPN és adat-titkosítással továbbították a pretoriai OAG ERP-rendszerére. De Lange elmondása szerint a kommunikációs folyamat legnehezebb része a műhold fizikai felállítása volt, minden este. "Az egyetlen hely, ahol nem volt jel, a botswanai Moremi táborhelyen volt, ahol a fák lombkoronája miatt szakadt meg a műholdas kapcsolat. Azonban a kihívások, amelyekkel szembesültünk elsősorban fizikai és földrajzi jellegűek voltak, nem technológiai eredetűek." De Lange hozzátette: "Hiszem, hogy az Intel vezeték nélküli szafarija eloszlatta a félelmeket, amelyek a felhasználókban felmerülhettek a vezeték nélküli számítástechnikára vonatkozóan; és hiszem, hogy bebizonyítottuk, hogy nem lényeges, hogy hol vagy, a vezeték nélküli hotspotok segítségével mindig lehetséges kapcsolatban maradni."

Kapcsolódó linkek

Kapcsolódó cikkek

  nyomtatóbarát verzió

  küldje el e-mailben ismerősének
Index

LLP Budapest

Media Storm


Copyright (C) 2001-2008. e-media.hu Internet Média Szolgáltató Kft. Minden jog fenntartva a honlap teljes terjedelmére.