e-kereskedelem online
Kattintson a hirdetésre!

üzlet és gazdaság elektronfordultával

2022. july 3., sunday 10:39

Címlap A világ legfrissebb e-business hírei angol nyelven Informatikai és internetes megoldások Pénzügyi szolgáltatások az interneten Termékek vagy szolgáltatások értékesítése az interneten E-business szakmai szótár
 

Elborítják a távirányítók az európai háztartásokat

[e-megoldások] 2005 december 16. 12:28 Pánczél Gábor (munkatársunktól)

Ahogy Európa készül a karácsonyra, a dohányzóasztalokat is jobban igénybe veszik, hiszen egyre növekszik az ott elhelyezett távirányítók száma. A televíziózáshoz, zenehallgatáshoz vagy DVD-nézéshez az európai háztartások hozzávetőlegesen 58%-a már négy vagy több távirányítót használ - derül ki a chipgyártó Intel európai felméréséből.

Leginkább az Egyesült Királyságban élők érzik úgy, hogy elborítja őket a távirányító áradat, mivel a válaszadók 42 százaléka mondta, hogy problémát jelent ez a "többlet". Az olasz megkérdezettek 25%-a tapasztalta a technológiai túlterheltséget, válaszaikból kiderül, hogy őket kevésbé érinti érzékenyen a probléma. A kutatás eredményeinek nyilvánosságra hozatala egy időben történt egy új-generációs otthoni szórakoztatóelektronikai termék bemutatásával, ami az Intel által bemutatott Entertainment PC. Az Entertainment PC-t a nappaliba szánták, és kívülről egy erősítőhöz hasonlít, azonban működése alapján egy több-funkciós szórakoztató számítógép. Kombinálja a CD/DVD-lejátszók és felvevők, az FM sztereo és zenei szerverek és a videófelvevők képességeit - mindezt egy eszközben. Lehetővé teszi televízió programok felvételét, játékok letöltését, kedvenc zeneszámok meghallgatását, DVD-k lejátszását, digitális fényképek kezelését vagy archiválását - és mindez egyszerűen hozzáférhető egy távirányító, vagy vezeték nélküli billentyűzet segítségével.

Kapcsolódó linkek

Kapcsolódó cikkek

  nyomtatóbarát verzió

  küldje el e-mailben ismerősének
Index

LLP Budapest

Media Storm


Copyright (C) 2001-2008. e-media.hu Internet Média Szolgáltató Kft. Minden jog fenntartva a honlap teljes terjedelmére.