e-kereskedelem online
Kattintson a hirdetésre!

üzlet és gazdaság elektronfordultával

2022. july 3., sunday 09:32

Címlap A világ legfrissebb e-business hírei angol nyelven Informatikai és internetes megoldások Pénzügyi szolgáltatások az interneten Termékek vagy szolgáltatások értékesítése az interneten E-business szakmai szótár
 

IBM kereskedelmi rendszer a New York-i tőzsdén

[e-megoldások] 2005 december 16. 12:33 Donka Attila (munkatársunktól)

Az IBM a New York-i Tőzsdével (NYSE) közösen egy új rendeléskezelő és levelező rendszer létrehozásán dolgozik, amely a napi 1,6 milliárd darabos részvénykereskedelmet szolgálja ki az IBM számítógépeire, infrastruktúra-kezelő szoftvereire és tanácsadói hátterére támaszkodva.

A rendszer a rendkívül magas rendelkezésre állás példája lesz, és gyakorlatilag állásidő nélküli hálózati működést biztosít. Az NYSE Tradeworks nevű új feldolgozórendszere a kereskedési központban tevékenykedő brókerek vásárlásait és eladásait dolgozza fel. A TradeWorks háttérben működő motorját az IBM WebSphere infrastruktúra-kezelő szoftvere, a DB2 adatbáziskezelő szoftver, valamint a Tivoli felügyeleti szoftver képezi majd, amely rendkívüli megbízhatósággal dolgozza fel és hangolja össze a hatalmas mennyiségű üzleti tranzakciót. A DB2 back-end rendszer zOS-t futtató IBM mainframe gépeken működik majd. Az NYSE rendelés-feldolgozási rendszeréhez 3000 kézi számítógépet is üzembe helyez - ezeket az IBM a Tőzsde igényeinek megfelelően állítja elő -, amelyekkel a brókerek a kereskedést bonyolító vezeték nélküli hálózatra csatlakoznak. Az IBM több mint 50 nemzetközi kutatója, szoftverfejlesztője és pénzügyi szakembere működött együtt a Tőzsde munkatársaival a testre szabott technológiák, fejlett műszaki megoldások és legszigorúbb követelményeknek is megfelelő teszt-eredmények eléréséért.

Kapcsolódó linkek

Kapcsolódó cikkek

  nyomtatóbarát verzió

  küldje el e-mailben ismerősének
Index

LLP Budapest

Media Storm


Copyright (C) 2001-2008. e-media.hu Internet Média Szolgáltató Kft. Minden jog fenntartva a honlap teljes terjedelmére.