E-kereskedelem online
http://e-kereskedelem.hu/news.php?id=4424

Sun - új generációs klienstechnológiát mutatott be

[e-megoldások]
2005 december 16. 23:25

Donka Attila,  e-mail: adonka@e-kereskedelem.hu
(munkatársunktól)

A Sun Microsystems Sun Ray Server Software 3.0 néven új, széles körű elérést kínáló platformot jelentett be, amely gyors, biztonságos hozzáférést nyújt a vállalati alkalmazásokhoz és adatokhoz a széles sávú kapcsolattal felszerelt otthonokból, fiókirodákból és távoli telephelyekről. A Sun emellett bemutatta Sun Ray 170 nevű megújult, vonzó és ötletes asztali kliensgépét.

A Sun Ray Server Software 3.0 platform és a Sun Ray 170 ultravékony kliensgépek együttes alkalmazásával a Sun Ray technológia immár a vállalat falain kívülre is kiterjeszthető, és a DSL vagy más szélessávú kapcsolattal rendelkező helyekről is elérhetővé válik. Ez a felhasználóknak valódi mobilitást biztosít, miközben a Solaris vagy Linux operációs rendszer biztonságos környezetében maradhatnak. A Java Card alapú szigorú hitelesítés révén, valamint annak köszönhetően, hogy nincs helyben működő operációs rendszer, amit fel lehetne törni, a Sun Ray kliensek gyakorlatilag immúnisak a vírustámadásokkal szemben. A szoftver Solaris és Linux operációs rendszereken egyformán használható, és a Sun által korábban és jelenleg szállított összes Sun Ray klienssel együttműködik. A Forrester Consulting által 2004 márciusában készített tanulmány alapján a szervezetek ezzel a platformmal jelentős költségmegtakarítást érhetnek el, ami akár 76 százalékos beruházásmegtérülést jelenthet (Forrester Consulting TEI-tanulmány).

Kapcsolódó linkek

Kapcsolódó cikkekCopyright © 2001. e-media.hu Internet Media Szolgáltató Kft.
Az e-media.hu Kft. hozzájárul a publikált anyagok átvételéhez az e-kereskedelem online mint forrás megjelölésével. A forrásmegjelölésnek tartalmaznia kell offline médiumban az e-kereskedelem online nevét és a www.e-kereskedelem.hu webcímét, online médiumban ezeken felül a webcímére mutató linket.