e-kereskedelem online
Kattintson a hirdetésre!

üzlet és gazdaság elektronfordultával

2022. august 17., wednesday 09:44

Címlap A világ legfrissebb e-business hírei angol nyelven Informatikai és internetes megoldások Pénzügyi szolgáltatások az interneten Termékek vagy szolgáltatások értékesítése az interneten E-business szakmai szótár
 

HP - 3 éven belül 3 milliárd dollár az Itanium 2-alapú Integrity szerverek pozíciójának erősítésébe

[e-megoldások] 2005 december 17. 23:57 Donka Attila (munkatársunktól)

Mai bejelentése szerint a HP több mint 3 milliárd dollárt fektet be a következő 3 év során annak érdekében, hogy vezető pozíciót biztosítson az Intel Itanium 2-alapú HP Integrity szerverek számára a kiváltásra ítélt RISC processzorok 20 milliárd dolláros piacán.

Az Integrity szerverek értékesítésének fellendülésére építő beruházási program a kutatás-fejlesztés, a szerver- és rendszerszoftver-fejlesztés, a partnermegoldások, valamint az értékesítés és a marketing területére terjed ki. Egy kapcsolódó híradásban a HP szintén ma számolt be arról, hogy megállapodott az Intel Corporationnel a Colorado állambeli Fort Collins városában dolgozó Intel Itanium processzorfejlesztő csapat átvételéről. Ez a lépés tovább erősíti a HP Itanium-architektúra iránti elkötelezettségét, és új lendületet ad a többmagos, többszálú processzorok fejlesztésének. A megállapodás fel kívánja gyorsítani az Itanium-architektúra széles körű elterjedését az Intel RISC-kiváltás előtt álló célpiacain, a nagy teljesítményigényű műszaki számítástechnikában és a szintén technológiaváltásra érett mainframe-piacon. A bejelentést az Intel sajtószolgálatának kapcsolódó közleménye ismerteti részletesen. A HP arra számít, hogy a 2005-ös naptári év végére Itanium-alapú Integrity szerverek teszik majd ki a HP által eladott üzletileg kritikus szerverek mennyiségének több mint 50 százalékát, 2006 végére pedig ez az arány el fogja érni a 70 százalékot.

Kapcsolódó linkek

Kapcsolódó cikkek

  nyomtatóbarát verzió

  küldje el e-mailben ismerősének
Index

LLP Budapest

Media Storm


Copyright (C) 2001-2008. e-media.hu Internet Média Szolgáltató Kft. Minden jog fenntartva a honlap teljes terjedelmére.