E-kereskedelem online
http://e-kereskedelem.hu/news.php?id=4427

HP - 3 éven belül 3 milliárd dollár az Itanium 2-alapú Integrity szerverek pozíciójának erősítésébe

[e-megoldások]
2005 december 17. 23:57

Donka Attila,  e-mail: adonka@e-kereskedelem.hu
(munkatársunktól)

Mai bejelentése szerint a HP több mint 3 milliárd dollárt fektet be a következő 3 év során annak érdekében, hogy vezető pozíciót biztosítson az Intel Itanium 2-alapú HP Integrity szerverek számára a kiváltásra ítélt RISC processzorok 20 milliárd dolláros piacán.

Az Integrity szerverek értékesítésének fellendülésére építő beruházási program a kutatás-fejlesztés, a szerver- és rendszerszoftver-fejlesztés, a partnermegoldások, valamint az értékesítés és a marketing területére terjed ki. Egy kapcsolódó híradásban a HP szintén ma számolt be arról, hogy megállapodott az Intel Corporationnel a Colorado állambeli Fort Collins városában dolgozó Intel Itanium processzorfejlesztő csapat átvételéről. Ez a lépés tovább erősíti a HP Itanium-architektúra iránti elkötelezettségét, és új lendületet ad a többmagos, többszálú processzorok fejlesztésének. A megállapodás fel kívánja gyorsítani az Itanium-architektúra széles körű elterjedését az Intel RISC-kiváltás előtt álló célpiacain, a nagy teljesítményigényű műszaki számítástechnikában és a szintén technológiaváltásra érett mainframe-piacon. A bejelentést az Intel sajtószolgálatának kapcsolódó közleménye ismerteti részletesen. A HP arra számít, hogy a 2005-ös naptári év végére Itanium-alapú Integrity szerverek teszik majd ki a HP által eladott üzletileg kritikus szerverek mennyiségének több mint 50 százalékát, 2006 végére pedig ez az arány el fogja érni a 70 százalékot.

Kapcsolódó linkek

Kapcsolódó cikkekCopyright © 2001. e-media.hu Internet Media Szolgáltató Kft.
Az e-media.hu Kft. hozzájárul a publikált anyagok átvételéhez az e-kereskedelem online mint forrás megjelölésével. A forrásmegjelölésnek tartalmaznia kell offline médiumban az e-kereskedelem online nevét és a www.e-kereskedelem.hu webcímét, online médiumban ezeken felül a webcímére mutató linket.